Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, i to sve s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepoštivanje prednosti, četiri prometne nesreće,
- ostalo, jedna prometna nesreća,
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,12 g/kg utvrđena je kod 27-vozača radnog stroja (kombajna). Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 7. rujna nešto prije 19 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Jurja IV. Zrinskog i dr. Rudolfa Horvata.
 
U trenutku nesreće 27-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,12 g/kg) upravljao je radnim strojem (kombajnom), čakovečke registarske oznake, Ulicom Jurja IV. Zrinskog. Dolaskom do raskrižja s Ulicom dr. Rudolfa Horvata, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, bez da je prethodno propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Uslijed opisane situacije u prednji lijevi kotač radnog stroja, prednjim dijelom udario je osobni automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Ulice dr. Rudolfa Horvata, upravljao 41-godišnjak. U prometnoj nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen. Provjerom putem evidencije registracije vozila i prometnih dozvola utvrđeno je kako je radnom stroju (kombajnu) isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana (istek početkom srpnja 2024.), dok 27-godišnji vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu.
 
Zbog počinjena nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 27-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 300 eura, uz izricanje zabrane upravljanja vozilima G kategorije (radni strojevi) u trajanju od tri mjeseca.
 

Priopćenja | Promet i vozila