Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2024/PN Zebanec Selo 06102024.JPG

Evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima i pet nesreća s nastalom materijalnom štetom

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima (kvalifikacija ozljeda bit će poznata naknadno) te pet nesreća s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
- nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,
- ostale greške, dvije prometne nesreće.
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, a najveća koncentracija od 1,48 g/kg utvrđena je kog 42-godišnjeg državljanina Filipina s prijavljenim boravištem u Pušćinama. Državljanin Filipina skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 6. listopada oko jedan sat poslije ponoći u Zebanec Selu.
 
Nesreća se dogodila u trenutku kada je 42-godišnji državljanin Filipina osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, skretao u lijevo, bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti na siguran način. Pritom nije vodio računa o položaju, smjeru te brzini kretanja automobila zbog čega je izletio izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u cestovni jarak. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je izazvao nesreću pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,48 g/kg.
 
Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, državljanin Filipina sankcioniran je novčanom kaznom.
 

Priopćenja | Promet i vozila