Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika PU_MA/Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/alkotest02.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lake tjelesne ozljedezadobili:

Vozač osobnog automobila 33-godišnjak sa područja općine Kotoriba, vozačica osobnog automobila 27-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca te putnici u osobnom automobilu 28-godišnjak i 22-godišnjakinja u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 8. srpnja oko 4,25 sati u Čakovcu.

Nadalje, vozačica bicikla 53-godišnjakinja sa područja grada Murskog Središća u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 8. srpnja oko 15,20 sati u Sitnicama.

I vozači u osobnim automobilima 40-godišnjak sa područja općine Nedelišće i 68-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca te putnici u osobnom automobilu 73-godišnjak i dvoje djece, a za koje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede, dok će se naknadno točno okvalificirati, u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 8. srpnja oko 16 sati u Gornjem Hrašćanu.

Dogodile su se tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 

  • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
  • ostale greške, dvije prometne nesreće.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 40-godišnjaka sa područja općine Nedelišće u koncentraciji od 1,99 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u Gornjem Hrašćanu, dana 8. srpnja oko 16 sati.



Pisane vijesti