Provedena akcija „Alkohol“

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8552.JPG

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,29 g/kg, utvrđena je kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su u noći s 27. na 28. kolovoza 2022. godine u vremenu od 19,00 do 2,00 sata, proveli akciju „Alkohol“.
 
Tijekom poduzimanja pojačanih mjera i radnji utvrđeno je ukupno 10 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
 
- četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
        - od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg –  jedan prekršaj,
      - iznad 1,50 g/kg – tri prekršaja,
- četiri prekršaja nekorištenja sigurnosne kacige (od čega tri prekršaja vozača osobnih    prijevoznih sredstava i jedan prekršaj vozača mopeda),
- jedan prekršaj isteka važenja prometne dozvole za više od 15 dana,
- jedan prekršaj nekorištenja sigurnosne sjedalice/postolja za dijete.
 
Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,29 g/kg, utvrđena je u nedjelju 28. kolovoza u 00.10 sati u Šenkovcu, Ulici Maršala Tita, kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka.
 
Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 27. kolovoza 2022 godine oko 22,20 sati na raskrižju kolnika državne ceste D20 i županijske ceste 2022 (Orehovica – Mala Subotica). Uzrok nesreće je oduzimanje prednosti prolaska.
 
Za vrijeme provođenja akcije nije bilo zadržanih ili uhićenih osoba u prometu.
 
 
 
 

 

Pisane vijesti | Promet i vozila