Provedena akcija „Biti vidljiv - biti siguran“

  • Slika /2019/BITI VIDLJIV - BITI SIGURAN/79320380_844742409278881_4056873069526908928_n.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Između 10. i 12. prosinca 2019. godine na području Policijske postaje Prelog, Čakovec i Mursko Središće policijski službenici proveli su aktivnosti iz preventivne akcije „Biti vidljiv - biti siguran“               

Foto: PU međimurska i Miroslava Novak Hranjec

Policijski službenici Policijske uprave međimurske uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, između 10. i 12. prosinca 2019. godine na području Policijske postaje Prelog, Čakovec i Mursko Središće proveli su aktivnosti iz preventivne akcije „Biti vidljiv - biti siguran“.
               
Akcija se provodila u suradnji sa župnicima crkve Sv. Jakoba u Prelogu, Sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu te Marije Kraljice i Sv. Ladislava u Murskom Središću. Po završetku svete mise zornice vjernicima je skrenuta pozornost kako je radi vlastite sigurnosti u prometu  vrlo važno biti vidljiv u prometu, osobito kada se kreću u ranojutarnjim satima u doba smanjene vidljivosti.

Policijski službenici na izlasku iz crkve vjernicima su dijelili reflektirajuće materijale (narukvice, prsluke i dr.). Na ovaj način željelo se doprinijeti većoj sigurnosti građana u cestovnom prometu, osobito onih starije životne dobi.
               
U gradu Prelogu akcija se održala u suradnji s Vijećem za prevencijom grada Preloga. Svojom nazočnošću, podršku akciji dali su gradonačelnik grada Preloga, Ljubomir Kolarek sa svojim suradnikom, Željko Poredošom kao i načelnik Policijske postaje Prelog, Zdravko Kolarić.
               
„Akcija je bila usmjerena na one koji su najmanje vidljivi u prometu, pješake. Odabrano je rano, mračno vrijeme kad ljudi dolaze i odlaze iz crkve te su u prometu slabo vidljivi. Podijeljeni su reflektirajući materijali - prsluci, narukvice i kape koje omogućuju ostalim sudionicima u prometu da ih vide.“ – naglasila je policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Policijske uprave međimurske, Irena Branović.

 

Stranica