Provedena akcija „Poštujte znak pristupačnosti"

  • Slika 2019/Akcija%20Znak%20pristupacnosti/Znak%20pristupa%C4%8Dnosti.JPG
  • Slika
  • Slika

Tijekom akcije utvrđeno je 11 prekršaja nepropisnog parkiranja

Foto: PU međimurska

Početkom kolovoza ove godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su aktivnosti iz akcije „Poštujte znak pristupačnosti!“.

Akcija je prvenstveno bila usmjerena na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje reguliraju nepropisno parkiranje, posebice na parkirnim mjestima koja su isključivo namijenjena osobama s posebnim potrebama. Prilikom obilaska parkirnih mjesta na području grada Čakovca, policijski službenici nadzirali su parkirna mjesta isključivo namijenjena za osobe s invaliditetom (označena znakom pristupačnosti za osobe s invaliditetom) te su pritom sankcionirani svi vozači koji su nepropisno parkirali svoja vozila.
Ukupno je utvrđeno 11 prekršaja nepropisnog parkiranja. Devet prekršitelja sankcionirano je izricanjem novčanih kazni u iznosu od 700 kuna, dok su dva prekršitelja sankcionirana izricanjem pismenog upozorenja.

Osnovni cilj provođenja ovakvih i sličnih akcija je podizanje razine svijesti kod svih sudionika u cestovnom prometu te senzibilizacija s građanima čije je kretanje zbog njihove fizičke hendikepiranosti (invaliditeta), ograničeno.

Ujedno, koristimo prigodu da uputimo apel svim sudionicima u cestovnom prometu da u situacijama kada susretnu vozilo označeno znakom pristupačnosti za osobe s invaliditetom, povećaju razmak između vozila, smanje brzinu vožnje i povećaju oprez te svakako s dužnim poštovanjem i strpljenjem uvaže svaku njihovu radnju u prometu.
 

Ne parkirajte na mjestima označenim znakom pristupačnosti!



Pisane vijesti | Promet i vozila