"Manje oružja, manje tragedija" - predajte oružje bez sankcija

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/Dvije%20automatske%20pu%C5%A1ke.jpg

Preventivnom nacionalnom kapanjom "Manje oružja - manje tragedija“ građanima je bez sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava

Foto: Ilustracija

Jučer, 11. lipnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima 65-godišnjakinja dobrovoljno je predala policijskim službenicima automatsku pušku i 142 komada pripadajućeg streljiva kalibra 7,62 milimetara, a koje je pronašla prilikom čišćenja stana u Čakovcu.
 
Podsjećamo građane na akciju "Manje oružja - manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica