Provedena preventivna akcija "Zimski uvjeti na cestama"

  • Slika 2020/AKCIJA%20ZIMSKI%20UVJETI/zima%204.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prvenstveni cilj provođenja ovakvih i sličnih akcija je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te njihovom edukacijom postigne veći stupanj sigurnosti u cestovnom prometu

Foto: PU međimurska

Jučer, 16. prosinca 2020. godine od 8 do 11 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u suradnji s djelatnikom stanice za tehnički pregled vozila proveli su preventivnu akciju "Zimski uvjeti na cestama".
             
Akcija je provedena na državnim cestama u Međimurskoj županiji, koje su sukladno Odluci o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, označene kao zimske dionice. Ovom Odlukom određuje se obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, i to u razdoblju od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine.
           
Preventivno-edukacijski nadzori provedeni su na zimskim dionicama državnih cesta u Šenkovcu, Nedelišću i Gornjem Hrašćanu te između Štefanca i Male Subotice i između Mačkovca i Slemenica. 
           
Akcija je bila usmjerena na dosljedno poštivanje zakonskih odredbi kojima je  propisano korištenje zimske opreme na vozilima.
           
Prvenstveni cilj provođenja ovakvih i sličnih akcija je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te njihovom edukacijom postigne veći stupanj sigurnosti u cestovnom prometu.
           
Nadziranim sudionicima u cestovnom prometu tijekom akcije podijeljeni su prigodni edukativni letci Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije ("Zimski uvjeti na cestama"). Ujedno, tijekom nadzora djelatnik stanice za tehnički pregled obavljao je preventivne preglede ispravnosti guma na vozilima.   

Pisane vijesti | Promet i vozila