Provedena preventivna aktivnost uz korištenje mobilnog preventivnog centra policije

  • Slika FOTOGRAFIJE_shk/08032019/DSCF3057.JPG
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 7. ožujka od 11 do 13 sati u Strahonincu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, proveli su preventivnu akciju „Zajedno“ i „Zajedno do veće sigurnosti“

Foto: PU međimurska
 
U četvrtak, 7. ožujka od 11 do 13 sati u Strahonincu, u Čakovečkoj ulici, kod Osnovne škole Strahoninec i u Ulici Josipa Horvata Zdelara, kod dječjeg vrtića „Tikvica“ policijski službenici Policijske postaje Čakovec Tomislav Mesarić i Danijela Hamer proveli su preventivnu akciju „Zajedno“ i „Zajedno do veće sigurnosti“. Građani su upoznati sa preventivnim aktivnostima koje provodi Policijska uprava međimurska s ciljem podizanja sigurnosti građana i zaštite njihove imovine. Kroz kontakte građani su pozvani na poduzimanje mjera samozaštite imovine i načine na koje ih mogu poduzeti. 
Također je roditeljima, djedovima i bakama koji dolaze po djecu u školu skrenuta pozornost na poštivanje prometnih pravila, kretanje pješaka i biciklista, odnosno da koriste auto sjedalicu kod prijevoza djece, kao i korištenje sigurnosnog pojasa na prednjem i  zadnjem sjedalu osobnih automobila.
Vezano na preventivnu akciju „Zajedno“ građani su upoznati sa karakteristikama kažnjivih ponašanja, odnosno da lakše mogu prepoznati trgovanje ljudima, te su upućeni gdje i kome da se obrate ukoliko imaju saznanja o takvim događajima.
Tijekom provođenja akcije podijeljeni su letci „Zajedno do veće sigurnosti“, „Zajedno“ i „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“.
 

Stranica