Provedene preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ i „Sigurno u školu s HAK-om“

Slika PU_MA/2018/POSTUJTE NASE ZNAKOVE 1/IMG_3843.jpg

Foto: PU međimurska

Danas (7. rujna)od 9 do 11 sati, u Čakovcu, Športskoj ulici, na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla, za sve prvoškolce čakovečkih osnovnih škola policijski službenici u suradnji s predstavnicima Autokluba Čakovec i uz potporu Grada Čakovcaproveli su preventivne akcije - „Poštujte naše znakove“ i „Sigurno u školu sa HAK-om“.

 

 

Policijski službenici su učenicima održali predavanje kako prepoznati karakteristične opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste, prepoznavanju znakova i slično, dok su predstavnici Autokluba Čakovec djeci dijelili bojanke, slikovnice, reflektirajuće trake, ruksake i ostali promidžbeni materijal iz kojeg mogu naučiti kako se ponašati u prometu.

Prvoškolce su poligonu posjetili i pozdravili načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač i predstavnica Autokluba Čakovec Darinka Tompoš.

 

I ovom prilikom, pozivamo sve vozače da posebnu pozornost posvete poštivanju prometnih propisa, osobito u blizini škola i dječjih vrtića. Svakako budite strpljivi i pokažite puno razumijevanje prema mogućoj zbunjenosti mališana prilikom sudjelovanja u prometu. Primarni cilj nam je da sretno i sigurno svladaju put od kuće do škole i obrnuto.



Pisane vijesti