Provedene preventivne aktivnosti Policijske postaje Prelog

  • Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/IMG-2579bea24e560575c52b23d1a464ebbf-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Zajedno do veće sigurnosti“ i „Preventivne mjere usmjerene prema pješacima i biciklistima u prometu“

Provedene preventivne aktivnosti Policijske postaje Prelog
„Zajedno do veće sigurnosti“ i „Preventivne mjere usmjerene prema pješacima i biciklistima u prometu“
 
 
U petak, 25. listopada od 11 do 13 sati u Hodošanu, kod OŠ Hodošan, uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je info punkt policije.
Na osnovu poziva i dobre suradnje s OŠ Hodošan, kontakt policajci PP Prelog uspostavili su info punkt policije kod zgrade OŠ Hodošan i na taj način su podržali 1. integrirani dan terenske nastave pod nazivom “Naj biti trček”. Predmetnu akcija održana je povodom građanske inicijative 'Zasadi drvo, ne budi panj' koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. U predmetnoj akciji sudjelovali su učenici od 5.-ih do 8.-ih razreda istoimene škole sa svojim razrednim nastavnicima, kojom prilikom su vršili sadnju drveća na lokacijama oko naselja Hodošan. Navedenu akciju ujedno su podržali i članovi Zaštitarsko-ekološke udruge Prode iz Hodošana, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i mnogobrojnih udruga s područja Općine Donji Kraljevec.
            Info punkt policije tom prilikom posjetilo je oko 100-ak učenika OŠ Hodošan, zajedno sa razrednim nastavnicima, a na ovaj način su način od strane policijskih službenika, podržani i ciljevi II. komponente preventivnog nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, koja ima za cilj aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika, mijenjanje stavova o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i usvajanje zdravih stilova života.
           Djeci je ujedno prezentirano vozilo Mobilnog preventivnog centra policije te su ujedno educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu nošenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige.
           Kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene su brošure PU međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, kao i informativni leci „Biciklisti pažnja” i „Pješaci sigurno u prometu”.

Stranica