Razriješen slučaj teškog ubojstva u Novakovcu

  • Slika /2020/TISKOVNA 17072020/IMG_9757.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstavljeno višemjesečno i opsežno kriminalističko istraživanje kaznenog djela teškog ubojstva na štetu 78-godišnjakinje iz Novakovca

Foto: PU međimurska

Danas, 17. srpnja 2020. na konferenciji za medije voditelj Odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, Zlatko Baranašić i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Prelog, Marinko Orsag prezentirali su okupljenim predstavnicima medijima kriminalističko istraživanje kaznenog djela teškog ubojstva na štetu 78-godišnjakinje iz Novakovca.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 28-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo „teško ubojstvo“.
Naime, sumnja se da je u razdoblju od 10. do 17. veljače ove godine u Novakovcu, provalio u obiteljsku kuću u Ulici Vladimira Rojka te potom uporabom tjelesne snage usmrtio 78-godišnju vlasnicu. Nakon što je usmrtio žrtvu, osumnjičeni je djelomično pretražio prostorije kuće te pritom ukrao neutvrđeni iznos novca.
Osumnjičeni 28-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorenom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
 
U svom obraćanju, voditelj Zlatko Baranašić, naglasio je kako je realizirano vrlo kompleksno te iznimno opsežno i zahtjevno kriminalističko istraživanje koje je odrađeno u suradnji s Ravnateljstvom policije MUP-a i Županijskim državnim odvjetništvom iz Varaždina. Samo istraživanje trajalo je nekoliko mjeseci te je zahtijevalo veliki angažman cjelokupnog operativnog sastava naše Policijske uprave. Dovršetkom istraživanja uspješno je razriješeno jedno od najtežih kaznenih djela na području Međimurja u ovoj godini.
 
U završnu fazu istraživanja bilo je uključeno više desetaka međimurskih policajaca. Obavljen je velik broj obavijesnih razgovora i dokaznih radnji, a što je u svojoj ukupnosti pridonijelo otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. Svako, potrebno je naglasiti kako je razrješenju ovog kaznenog djela pridonijela uspješna primjena pravila, iskustava i spoznaja u prirodnim i tehničkim znanostima. Konkretno,  uspješnom i stručnom primjenom trolista kriminalistike, njene metodike, taktike i tehnike otkriven je ubojica - poentirao je na kraju svog izlaganja pomoćnik načelnika Policijske postaje Prelog, Marinko Orsag.

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon