Recidivistu u počinjenju prometnih prekršaja privremeno oduzet automobil

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Vozač (21) upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola od 0,92 g/kg i bez položenog vozačkog ispita

Foto: Ilustracija

Jučer, 2. siječnja u 23:58 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, pokušali su zaustaviti Hondu Civic, čakovečkih registarskih oznaka, ali se nepoznati vozač nije zaustavio na upućene znakove pomoću svjetlosnih i zvučnih signala sa službenog vozila. Nešto kasnije u Ulici Vladimira Nazora policijski službenici uspjeli su zaustaviti odbjeglog 21-godišnjeg vozača, koji je upravljao Hondom.

Provedenim alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je 21-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,92 g/kg, bez položenog vozačkog ispita te da je u razdoblju od dvije godine prikupio devet negativnih bodova.

Vozač Honde (recidivist u počinjenju najtežih prometnih prekršaja) je uhićen te će se tijekom današnjeg dana (3. siječnja), uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta, dovesti na Općinski sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ujedno, policijski službenici temeljem odredbe čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 21-godišnjaka privremeno su oduzeli osobni automobil kojim je počinio opisane prometne prekršaje. 
 

Priopćenja | Promet i vozila