Sakupljanjem plastičnih čepova dvojako djelujemo, činimo dobro za okoliš i humanitarno pomažemo u nabavci skupocjenih lijekova

  • Slika /2023/Predaja čepova PU međimurska 13072023/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava međimurska aktivna je u humanitarnom djelovanju, a u znak zahvale i pažnje predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma ovom prigodom zbog doprinosa u akciji dodijelio je Zahvalnice i Ravnateljstvu policije te osobno Draganu Baboviću

Foto: PU međimurska

Jučer (13. srpnja 2023. godine) u sklopu humanitarne akcije "Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske s policijskim službenicima Emilu Viboviću predsjedniku Udruge oboljelih od leukemije i limfoma ponovo je predao zavidnu količinu sakupljenih čepova.

Akcija sakupljanja čepova u policijskoj upravi započela je unatrag desetak godina dok je sama inicijativa potekla od Tajane Bašić, nekadašnje profesorice s Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“. U Ravnateljstvu policije akciju su objeručke prihvatili te i danas u njoj aktivno sudjeluju, dok je najangažiraniji Dragan Babović pomoćnik načelnika Uprave za granicu Ravnateljstva policije.

Policijska službenica iz Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Silvija Špicar je na sebe preuzela tu humanitarnu aktivnost u smislu organizacije i koordinacije prikupljanja plastičnih čepova u sklopu akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Od početka akcije u tri ili četiri navrata godišnje u Policijsku upravi međimurskoj se godišnje sakupi iznad 400 kilograma čepova koji se potom predaju Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Iz Ravnateljstvo policije redovito sudjeluju u toj akciji pa su i ovom navratu dostavili određenu količinu. U znak zahvale i pažnje predsjednik udruge dodijelio je Zahvalnice Ravnateljstvu policije i osobno Draganu Baboviću.

U ovu hvale vrijednu akciju tradicionalno se uključuju zaposleni i umirovljeni djelatnici Policijske uprave međimurske, ali i mnogi građani.

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno i humanitarno djelo za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, kojima pomažemo da nabave skupocjene lijekove. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što treba učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično.

U slučaju da tko želi više informacija o akciji ili samoj Udruzi ili se želi još aktivnije uključiti u rad Udruge, može slobodno u svako doba kontaktirati predsjednika Vibovića na broj 091/5088 486 ili posjetiti internetske stranice na društvenoj mreži „Facebook“.

Pozivamo sve građane i zaposlenike Policijske uprave međimurske da i nadalje vrijedno rade na zaštiti prirode, a time ujedno pomažu i najpotrebitijima.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica