Slovenski državljanin osumnjičen za napad na policijske službenike

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/Lisice.JPG

Policijski službenici u nadzoru cestovnog prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnji slovenski državljanin

Foto: Ilustracija

Jučer, 23. veljače 2020. godine u 1 sat i 55 minuta u Štrukovcu, kod skretanja za Merhatovec, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Renault Clio, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji slovenski državljanin s prijavljenim stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Prilikom nadzora slovenski državljanin počeo je verbalno vrijeđati policijske službenike. Usprkos izdanim zakonitim upozorenjima nije prestao s vrijeđanjem, te su mu policijski službenici priopćili da je uhićen uz poziv da s njima pođe u policijsku postaju. Nakon toga vozač je fizički nasrnuo na policijske službenike, a kako bi odbili napad na sebe uz uporabu sredstva prisile svladali su napadača.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,2 promila.

U događaju 27-godišnji vozač nije ozlijeđen, dok su policijski službenici lakše ozlijeđeni.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je slovenski državljanin počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, te će se protiv njega u redovnom postupku podnijeti kaznena prijava.

Uz optužni prijedlog u kojem je policija predložila zadržavanje okrivljenika zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden je dežurnoj sutkinji Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel), ali je nakon saslušanja pušten na slobodu.


 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon