Spriječena krađa bakrenog vodiča ulaznog signala vlaka te uhvaćen kradljivac kokoši

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PUM, policijska ophodnja, D. Turk.JPG

Nedaleko željezničkog kolodvora u Kotoribi skretničar spriječio krađu bakrenog vodiča ulaznog signala vlaka, dok je brzom reakcijom interventnih policajaca pronađen 32-godišnjak koji je ukrao kokoši u Nedelišću

Foto: Ilustracija


Skretničar spriječio krađu bakrenog vodiča ulaznog signala vlaka

Jučer, 12. srpnja 2022. godine u 14:40 sati na željezničkoj pruzi Kotoriba - Donji Mihaljevec, na udaljenosti oko kilometar od kotoripskog željezničkog kolodvora u smjeru Donjeg Mihaljevca, dvojica nepoznatih počinitelja pokušala su ukrasti bakreni vodič ulaznog signala vlaka. Potrgali su spoj vodiča s tračnicom, ali ih je u dovršenju krađe spriječio skretničar te su pobjegli u smjeru Kotoribe.

U opisanom događaju nije prouzročena opasnost za nesmetano i sigurno odvijanje željezničkog prometa.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se otkrili počinitelji kaznenog djela krađe u pokušaju.
 

Brzom reakcijom interventnih policajaca pronađen kradljivac kokoši

Jučer, 12. srpnja 2022. godine dvadesetak minuta nakon ponoći u Nedelišću, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Sajmište, nepoznati počinitelj ukrao je 16 kokoši iz nezaključanog kokošinjca, vlasništvo 61-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na više stotina kuna.

Petnaestak minuta kasnije, između Nedelišća i Gornjeg Hrašćana, brzom reakcijom  policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske pronađen je 32-godišnjak od kojeg su oduzete ukradene kokoši i vraćene vlasniku.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon