Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Između naselja Štefanec i Mala Subotica, 2. ožujka oko 20.20 sati, prilikom policijske potjere i nezaustavljanja na više policijskih blokada zaustavljen je 45-godišnji vozač iz Zagreba, za kojim je bila raspisana potraga sa mjerom „uhititi“, a koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka. Vozač je tijekom potjere  

Između naselja Štefanec i Mala Subotica, 2. ožujka oko 20.20 sati, prilikom policijske potjere i nezaustavljanja na više policijskih blokada zaustavljen je 45-godišnji vozač iz Zagreba, za kojim je bila raspisana potraga sa mjerom „uhititi“, a koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka. Vozač je tijekom potjere i blokada izbjegavao postupiti po naredbama policijskih službenika, te je u jednom trenutku osobnim vozilom namjerno naglo prikočio tako da je policijsko službeno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka koje je imao uključeno plavo rotacijsko svijetlo udarilo u zadnji dio osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka.

U opisanom događaja nije bilo  ozlijeđenih osoba, a vozač osobnog automobila je uz uporabu sredstava prisile uhićen.

Po završetku kriminalističkih istraživanja on je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje 4. ožujka doveden u Županijski sud u Varaždinu gdje je saslušan od strane zamjenika Županijskog državnog odvjetništva, koji mu je odredio 48 satni pritvor.



Stranica