Stanje sigurnosti u proteklih 24 sata

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/Baner%20PUM-e%20novi.JPG

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirane krađe i teške krađe, kao ni prekršaji narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

Tijekom utorka, 2. veljače 2021. godine na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani značajniji sigurnosno interesantni događaji.
          
Što se tiče počinjenja najučestalijih kaznenih djela iz domene imovinskih delikata, krađa i teških krađa, u proteklih 24 sata takva kaznena djela nisu evidentirana. Također, nisu evidentirani prekršaji narušavanja javnog reda i mira.
           
Glede stanja sigurnosti u cestovnom prometu tijekom utorka, 2. veljače na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije prometne nesreće.

Prva nesreća dogodila se oko 13 sati i 40 minuta u Čakovcu, na raskrižju ulica Rudolfa Steinera, Sajmišne i Republike Austrije. Ne poštujući prednost prolaska 60-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, ušao je vozilom u spomenuto raskrižje te se pritom sudario s teretnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnji vozač. U opisanoj nesreći lakše su ozlijeđeni 43-godišnji vozač i 41-godišnja putnica, oboje iz teretnog automobila. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni sudionici prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Druga nesreća dogodila se nešto kasnije, oko 16 sati i 10 minuta u Šenkovcu. Vozač osobnog automobila, rođen 1953. godine, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,65 promila, obavljao je uključivanje u promet s kolnog ulaza obiteljske kuće na kolnik Ulice maršala Tita. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreču tom prometnicom te je došlo do sudara s osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 0,93 promila, upravljao 45-godišnji vozač. U ovoj nesreći na sreću nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.
 

Pisane vijesti