„Stop provalama u vozila“

  • Slika /2020/STOP PROVALAMA U VOZILA/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na području grada Murskog Središća postavljene su četiri preventivne ploče koje građane upućuju na poduzimanje samozaštitnih mjera

Foto: Grad Mursko Središće

Provale u vozila jedan su od najčešćih oblika imovinskih delikata, a žrtva može biti bilo koji građanin. Često se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, zdravstvenih ustanova, groblja i slično.

Kako bi se spriječili svi pojavni oblici tih kaznenih djela (provale i krađe iz vozila) policijski službenici zaduženi za prevenciju iz Policijske postaje Mursko Središće pokrenuli su preventivnu aktivnost „Stop provalama u vozila“ kojoj je primarna svrha podići razinu svijesti građana o problemu teških krađa provaljivanja te podsjetiti građane o potrebi ne ostavljanja vrijednih stvari na sjedalima automobila.

U sklopu preventivnog projekta „Stop provalama u vozila“ na 73. sjednici stručnog kolegija, gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak donio je zaključak u kojem se prihvaća prijedlog Policijske uprave međimurske vezano uz postavljanje preventivnih ploča za parkirališta.

Na području grada Murskog Središća postavljene su četiri preventivne ploče; na parkiralištu kod „Konzuma“, na šetnici uz rijeku Muru, kod Doma zdravlja i ugostiteljskog objekta „Promenada“, koje građane upućuju na poduzimanje samozaštitnih mjera i time doprinose prevenciji kaznenih djela.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica