Strelec - kriminalističko istraživanje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Policijski službenici priveli su 35-godišnjaka i 34-godišnjakinju u službene prostorije s ciljem provođenja kriminalističkog istraživanja vezano uz počinjenje kaznenog djela "Prisila prema službenoj osobi"

Foto: Ilustracija

Danas, 27. svibnja 2022. godine u 2 sata i 20 minuta u Strelcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Policijske postaje Čakovec postupali su povodom dojave o obiteljskom nasilju. Odmah po dolasku na mjesto događaja, na ulici je policijskim službenicima pristupio 35-godišnjak (pod utjecajem alkohola 0,81 g/kg) te pritom glasno negodovao zbog njihovog dolaska, a potom je počeo i naguravati jednog policijskog službenika. Nakon toga 35-godišnjak se udaljio u obližnje dvorište, gdje je polomio drvene ljestve te jednim otrgnutim dijelom mahao u smjeru policijskih službenika, pokušavajući ih pritom udariti.

Policijski službenici priopćili su 35-godišnjak da je uhićen, a pošto se oglušio na njihova upozorenja i naredbe uz uporabu sredstava prisile svladali su njegov otpor. Tijekom opisanog postupanja jednom od policijskih službenika prišla je 34-godišnjakinja (odbila alkotestiranje) te ga počela sprječavati u izvršenju službene radnje. Uz primjenu sredstava prisile policijski službenici svladali su 34-godišnjakinju te ju uhitili.

Policijski službenici priveli su uhićenike u prostorije Policijske postaje Čakovec s ciljem provođenja kriminalističkog istraživanja vezano uz počinjenje kaznenog djela "Prisila prema službenoj osobi".

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon