Studijski posjet delegacije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Makedonije

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Makedonija/DSC00174-1mala.jpg

 Foto: PU međimurska

U utorak, 4. prosinca, predstavnici Policijske akademije MUP-a RH – pomoćnica načelnika Policijske akademije Danijela Petković, voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Silvio Bratković, i voditeljica programa stručnog usavršavanja Smiljana Jurković, predstavnici organizacije OSCE-a u Republici Makedoniji, te deseteročlana delegacija policijskih trenera Ministarstava unutarnjih poslova Republike Makedonije, u sklopu studijskog posjeta došli su u posjet Policijskoj upravi međimurskoj.

Goste su primili, te im dobrodošlicu zaželjeli načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić i zamjenik Danijel Mikulić, te im predstavili ustroj i rad policijske uprave.

Nakon toga policijski službenik za stručno usavršavanje Miljenko Krušelj podrobno ih je upoznao sa organizacijom i programom stručnog usavršavanja koje se za policijske službenike provodi u Policijskoj upravi međimurskoj, a praktičnu provedbu policijskog treninga u sportskoj dvorani policijske uprave demonstrirali su policijski službenici polaznici treninga. Stručno usavršavanje policijskih službenika granične policije prezentirao je službenik za nezakonite migracije Željko Križan, a potom su gosti posjetili Streljanu Čakovec, gdje je od strane pripadnika Interventne jedinice policije izvedeno pokazno gađanje službenim oružjem. 

Po završetku programa studijskog posjeta Policijskoj upravi međimurskoj, kolege iz Republike Makedonije izrazili su zadovoljstvo posjetom, te istaknuli kako su ugodno iznenađeni organizacijom i načinom provođenja stručne nastave i treninga s policijskim službenicima. Također su pohvalili profesionalnost i stručnost hrvatske policije prilikom obavljanja službenih zadaća, naglasivši kako su svojim boravkom u Republici Hrvatskoj stekli pozitivna iskustva koja će im svakako koristiti u daljnjem radu.

                                                                                              



Stranica