Suzbijanje pijančevanja i kršenja članka 95. Obiteljskog zakona

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/ALKOHOL-NIJE-COOL.jpg

Tijekom noći, s 3. na 4. studenog, policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji sa Državnim inspektoratom proveli su pojačane preventivne aktivnosti u cilju zaštite maloljetnika, kao i suzbijanja pijančevanja na javnom mjestu te kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona. Aktivnosti su provedene na više lokacija u gradu Prelogu, Donjem Kraljevcu, Draškovcu, Cirkovljanu, Svetoj Mariji i Kotoribi 

Foto: Ilustracija

Tijekom noći, s 3. na 4. studenog, policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji sa Državnim inspektoratom proveli su pojačane preventivne aktivnosti u cilju zaštite maloljetnika, kao i suzbijanja pijančevanja na javnom mjestu te kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona. Aktivnosti su provedene na više lokacija u gradu Prelogu, Donjem Kraljevcu, Draškovcu, Cirkovljanu, Svetoj Mariji i Kotoribi, na mjestima gdje se učestalo utvrđuju prekršaji vezani uz pijančevanje na javnom mjestu i kršenje čl. 95 Obiteljskog zakona, kao i usluživanje odnosno dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima osobama mlađim od 18 godina.

 

            Tijekom postupanja policijskih službenika provjeren je identitet za ukupno24 osobe od čega je u :

 

  • prekršaju pijančevanju na javnom mjestu na više lokacija u gradu Prelogu zatečeno ukupno 9 osoba od čega je 1 osoba maloljetna (starija od 16, a mlađa od 18 godina). Prema Odluci Gradskog vijeća grada Preloga o dopuni odluke o komunalnom radu vezano za zabranu konzumiranja alkohola na javnom mjestu će se prema prekršiteljima podnijeti adekvatna pismena  komunalnom redaru grada Preloga na daljnje postupanje.

 

  • suradnji s Državnim inspektoratom postupajući po odredbama vezanim za počinjenje prekršaja, usluživanja odnosno dopuštanja konzumiranja alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima osobama mlađim od 18 godina, izvršeni su nadzori u tri ugostiteljska objekta. Izvršenim nadzorom ugostiteljskih objekata utvrđen je jedan prekršaj po Zakonu o trgovini.  Prekršaji vezani uz maloljetnike i usluživanje alkoholnih pića nisu utvrđeni.

 

  • kršenju odredbe čl.95 Obiteljskog zakona, boravak u noćnom izlasku bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje zatečena je jednaosoba koju su policijski službenici doveli na u službene prostorije i pozvali roditelje da preuzmu daljnju skrb.

Roditelji su upozoreni na kršenje odredbi članka 95. Obiteljskog zakona, o   čemu će se podnijeti posebno izvješće Centru za socijalnu.



Stranica