Suzbijanje pijančevanja i kršenje članka 95. Obiteljskog zakona

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/ALKOHOL-NIJE-COOL.jpg

U nedjelju, od ponoći do 4 sata, djelatnici Policijske uprave međimurske proveli su pojačane mjere i aktivnosti, na više lokacija u gradovima Čakovcu, u suradnji sa komunalnim redarom, te u Prelogu, na mjestima gdje se učestalo utvrđuju prekršaji vezani uz pijančevanje na javnom mjestu i kršenje članka 95. Obiteljskog zakona. 

Foto: Ilustracija 

U nedjelju, od ponoći do 4 sata, djelatnici Policijske uprave međimurske  proveli su pojačane mjere i aktivnosti, na više lokacija u gradovima Čakovcu, u suradnji sa komunalnim redarom, te u Prelogu, na mjestima gdje se učestalo utvrđuju prekršaji vezani uz pijančevanje na javnom mjestu i kršenje članka 95. Obiteljskog zakona.

Tijekom postupanja policijski službenici su zatekli i provjerili identitet za ukupno 82 osobe, te je u:

  • prekršaju pijančevanja na javnom mjestu zatečeno 44 osoba od čega je 31 osobi izdano pisano upozorenje za prekršaj pijančevanja prema Odluci Grada Čakovca o uređenju i održavanju naselja (pijančevanje na javnim površinama). Od navedenog broja 3 su maloljetnika u dobi od 16 do 18 godina. Komunalni redar Grada Čakovca za 13 osoba je izdao obavijest o počinjenom prekršaju iz gore navedenog članka,
  • prekršaju nenošenja osobne iskaznice za 9 osoba izdano pisano upozorenje,
  • kršenju odredbi članka 95. Obiteljskog zakona, boravak u noćnom izlasku (bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje) zatečene su 4 maloljetne osobe, koje su policijski službenici radi njihove sigurnosti doveli u službene prostorije i pozvali roditelje da preuzmu daljnju skrb o svojoj djeci. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbi članka 95. Obiteljskog zakona, o čemu će se podnijeti posebno izvješće Centru za socijalnu skrb Čakovec.


Stranica