Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/auto_policija06.jpg

Tijekom proteklog vikenda evidentirane četiri teške krađe, pet krađa i razbojništvo  

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe, pet krađa i razbojništvo. U dvije krađe je pojedinačna materijalna šteta procijenjena na manje od 1.000 kuna.


Izdvajamo krađe u Čakovcu, Nedelišću i Pretetincu

U petak, 29. studenoga u popodnevnim satima u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici,  nepoznati počinitelj je iz dvorišta privatne tvrtke ukrao dekorativnu i drugu rasvjetu.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
 
U subotu, 30. studenoga u popodnevnim satima u Nedelišću, Ulici maršala Tita,  nepoznati počinitelj je kod trgovine ukrao ženski bicikl.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
 
Tijekom noći s 30. studenoga na 1. prosinca u Pretetincu, nepoznati počinitelj je provalio u skladište sportskog kluba, odakle je ukrao traktorsku kosilicu.
Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
 
Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetništvu. 

 
Osumnjičeni za razbojništvo i drsku krađu
 
Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec te dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 19 i 20-godišnjaci s područja općine Pribislavec počinili Razbojništvo.
Naime, u petak, 29. studenoga u večernjim satima u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića,  na ulici, su napali dostavljača hrane. Kada je dostavljač izašao iz vozila jedan počinitelj je zaprijetio nožem, dok je drugi iz vozila uzeo dostavljenu hranu.
Dostavljač nije zadobio ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna.
Protiv dvojca se podnosi kaznena prijava nadležnom županijskom državnom odvjetniku te su predani pritvorskom nadzorniku, nakon čega su dovedeni na ispitivanje na odvjetništvo, a u ponedjeljak 2. prosinca su dovedeni sucu istrage te im je određen istražni zatvor.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio Tešku krađu.
Tako je, u srijedu, 6. studenoga oko 10 sati u Domašincu, Ulici Martina Pušteka, ispred cvjećare, vozeći se na biciklu, prišao s leđa 69-godišnjakinji te joj je iz ruke istrgnuo vrećicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem i drugim stvarima.
U događaju oštećenica nije zadobila nikakve ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na više stotina kuna.
Protiv 18-godišnjaka se podnosi posebno izvješće državnom odvjetniku za mladež kao nadopuna  prethodno dostavljene kaznen prijave.
 

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon