Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_5548.JPG

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe. Kod svih evidentiranih krađa materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu iz kuće u Prekopi.

U razdoblju od 29. travnja do 2. svibnja 2020. godine u Prekopi, nepoznati počinitelj pronašao je sakrivene ključeve od alatnice i kuće, te pomoću njih otključao ulazna vrata, te ušao u njihovu unutrašnjost. Iz alatnice i kuće ukrao je motornu i električnu pilu, električnu brusilicu i bušilicu, motorni trimer, plinske boce, električni aparat za varenje, usisavač, ručnu dizalicu, te električne klavijature.

Materijalna šteta prema izjavi 66-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Ponovno upozoravano naše građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve lopova.
Jedna od najlošijih navika naših žitelja je sakrivanje ključeva kuće, stana ili drugih prostorija na raznim lokacijama, npr. ispod otirača, tegli za cvijeće, kao i na drugim ne baš skrovitim mjestima. Lopovi tako „sakrivene“ ključeve mogu vrlo lako pronaći, te potom iskoristiti za nesmetani ulazak u vaš dom. Izbjegavanjem takvih navika uvelike će te smanjiti mogućnost da postanete žrtva kaznenog djela.
 
Više o samozaštitnim mjerama na poveznici.



 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon