Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_5581.JPG

Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Črečanu i provalu u trgovinu u Čakovcu

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe i sedam krađa. Kod jedne krađe materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se u preostalih šest krađa materijalna šteta pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.
 
Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Črečanu i provalu u trgovinu u Čakovcu.
 
U petak, 5. lipnja 2020. godine u razdoblju od 6 do 16 sati u Črečanu, nepoznati počinitelj pomoću ključa kojeg je pronašao sakrivenog kod ulaznih vrata, otključao je ista te ušao u obiteljsku kuću, vlasništvo 59-godišnjaka. Potom je iz dnevnog boravka ukrao LCD televizor. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Brzom reakcijom Policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće uhićen je 60-godišnjak i priveden u policijsku postaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 60-godišnjak s područja općine  Nedelišće, počinio prethodno opisano kazneno djelo teške krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
U nedjelju, 7. lipnja 2020. godine nešto poslije 7 sati u Čakovcu, Ulici Valenta Morandinija, nepoznati počinitelj provalio je u jednu od trgovina u sklopu tržnice te ukrao novac.

Zahvaljujući pravovremenoj dojavi građana koji je primijetio provalnika, policijski službenici Policijske postaje Čakovec uhitili su 31-godišnjaka na mjestu događaja i priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja uhićenik je policijskim službenicima predao PVC smotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, tzv. „speed“ (0,48 grama). Sumnjiva materija je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 31-godišnjak počinio opisano kazneno djelo teške krađe te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građaninu na pravovremenoj dojavi koja je rezultirala hvatanjem počinitelja kaznenog djela na mjestu događaja.    

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon