Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2802.JPG

Evidentirane su četiri teške krađe od čega jedna u pokušaju te tri krađe

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe od čega jedna u pokušaju te tri krađe. Izdvajamo teške krađe u Železnoj Gori i Orehovici te krađu u Prelogu.
 
Između 1. i 19. kolovoza ove godine u Železnoj Gori, nepoznati počinitelj provalio je u nekoliko apartmana u izgradnji, a potom je iz njih ukrao razne kućanske aparate i dr. vrijedne predmete. Materijalu štetu 80-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća eura.
 
U subotu, 19. kolovoza tijekom večernjih sati u Orehovici, Ulici kralja Zvonimira, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao novac i nakit. Materijalnu štetu 48-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.
 
U nedjelju, 20. kolovoza u ranim poslijepodnevnim satima na izletištu Marina kod Preloga, nepoznati počinitelj s krovnih nosača na dva parkirana osobna automobila, najprije je demontirao te potom ukrao tri bicikla. Ukupna materijalna šteta prema izjavama oštećenih vlasnika procijenjena je na nekoliko tisuća eura.
 
Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon