Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Brzim djelovanjem policijski službenici uhvatili kradljivce iz obiteljskih kuća u Maloj Subotici i Prelogu

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe te jedna teška krađa.
 
Izdvajamo:
 
Provala u poslovnu zgradu u Pušćinama
 
U noći s petka na subotu, 2. na 3. prosinca 2023. godine u Pušćinama, Zeleni put, nepoznati počinitelj provalio je u poslovnu zgradu, odakle je ukrao novac.
 
Provalom je oštećeno nekoliko vlasnika, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno.
 
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 
Brzim djelovanjem policijski službenici uhvatili kradljivce iz obiteljskih kuća u Maloj Subotici i Prelogu
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 39 i 19-godišnjaci s  područja općine Mala Subotica, počinili krađu u pokušaju.
 
Sumnja, se da su u petak 1. prosinca 2023. godine oko 9 sati u Maloj Subotici, Ulici Benkovec te dvije osobe kroz otključana ulazna vrata ušli u kuću te su na katu kuće ušli u  dvije spavaće sobe i ispreturali stvari gdje su zatečeni po vlasnici, nakon čega su pobjegli, kojom prilikom ništa nisu otuđili.
 
Nedugo potom uhvatili su ih policijski službenici Policijske postaje Čakovec te nad njima proveli kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave.
 
 
 
Nadalje je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 46-godišnjak s područja grada Varaždina i 19-godišnjak s  područja općine Mala Subotica, počinili krađu.
 
Tako su u petak 1. prosinca 2023. godine oko 11 sati u Prelogu, Ludbreškoj ulici te dvije osobe kroz otključana ulazna vrata ušli u kuću, gdje su u hodniku iz novčanika koji se nalazio u torbici na vješalici ukrali sav novac u iznosu od 30,00 eura.
 
Kradljivce su kroz sat vremena uhvatili policijski službenici Policijske postaje Prelog te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon