Teške krađe i krađe tijekom vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane tri teške krađe i pet krađa

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i pet krađa. Materijalna šteta se kod svih pet krađa procjenjuje na više od tisuću kuna.
 
Izdvajamo tešku krađu i dvije krađe:
 
1) U subotu, 12. veljače 2022. godine u Čakovcu, Ulici Josipa Kozarca nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt gdje je ispremetao stvari i ukrao novac.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
 
2) U noći s 9. na 10. veljače 2022. godine u području „Siladijev kut“, na ribnjaku nedaleko Kotoribe nepoznati počinitelj je ukrao čamac dužine 3,5 metara.
Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.
 
3) Policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu od 71-godišnjaka kojim prijavljuje da je nepoznati počinitelj u razdoblju od 30. siječnja do 13. veljače 2022. godine, u polju zvanom „Muršćak“ nedaleko Goričana porušio i ukrao nekoliko stabala graba i jasena.  
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Apeliramo na vlasnike šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedničkom suradnjom spriječili šumske krađe. Ukoliko i dođe do krađe, molimo građane da odmah po saznanju prijave kazneno djelo te prikupe sva relevantna i korisna saznanja kako bi se moglo doprinijeti otkrivanju počinitelja i eventualno poslužiti kao dokaz u sudskom postupku.
 
Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon