Teške krađe i krađe

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/IMG_7155.JPG

Evidentirano pet teških krađa i pet krađa

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske između 24. i 26. prosinca 2019. godine evidentirano je pet teških krađa i pet krađa. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u četiri krađe šteta manja od 1.000 kuna.
           
Izdvajamo dvije teške krađe i jednu krađu
 
1) U utorak, 24. prosinca 2019. godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili su prijavu građana, o krađi novca.
Naime,  23. prosinca 2019. godine u večernjim satima u Belici, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu iz džepa jakne ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.
Potom je pomoću jedne od ukradenih bankovnih kartica, koristeći PIN broj kojeg je vlasnik ostavio uz karticu, na bankomatu podigao novac.
Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
I ovaj slučaj povod je da još jednom upozorimo i savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN brojeve kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da mogu s njihovih računa podizati novac.
 
2) Tijekom 24. i 25. prosinca 2019. godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt gdje je ispremetao stvari te ukrao računalo registar kase. Potom je provalio u nekoliko aparata za igru gdje je ukrao novac.
Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
 
3) U srijedu, 25. prosinca 2019. godine, Otoku, u ranim jutarnjim satima nepoznati počinitelj je iz nezaključanog kokošinjca, ukrao nekoliko desetaka komada peradi.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon