Teže ozlijeđen maloljetni putnik u vozilu

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_5548.JPG

Vozač počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“

Foto: Ilustracija

U srijedu, 14. travnja 2021. godine od Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda maloljetnika s područja grada Čakovca iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći u Merhatovcu na makadamskoj cesti zadobio tešku tjelesnu ozljedu.
             
Naime, 3. travnja oko 23,10 sati u Merhatovcu na makadamskoj cesti, mladi vozač neregistriranog osobnog automobila (za koji nije predočio policu osiguranja ili drugi dokaz o sklopljenom ugovoru o osiguranju), 18-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu, upravljajući makadamskom cestom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (makadam mokar), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, odnosno da može pravodobno postupiti po prometnom znaku ili pravilu.
             
Zbog toga je na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom, nakon čega je došlo do zanošenja, silaska izvan ceste na travnatu površinu, a potom u odvodni kanal, gdje je prednjim desnim dijelom automobila udario u zemljanu kosinu kanala.

Maloljetni putnik u vozilu prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su naknadno okvalificirane ozljede, dok je na osobnom automobilu nastala materijalna šteta.

U vozilu se nalazilo još tri maloljetna putnika, koja srećom nisu ozlijeđena.               

Protiv vozača podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.


 

Stranica