Tijekom nedjelje evidentirani požari u Murskom Središću i Pušćinama

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00128.jpg

Na sreću u požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na raznim objektima te prijevoznom sredstvu nastala veća materijalna šteta

Foto: Ilustracija

1) Izbio požar u pečenjari ugostiteljskog objekta u Murskom Središću
 
U nedjelju, 20. kolovoza nešto poslije 10 sati u Murskom Središću, izbio je požar u vanjskoj pečenjari ugostiteljskog objekta u Frankopanskoj ulici.
           
U trenutku kada je djelatnica ugostiteljskog objekta pripremala žar za roštilj došlo do požara koji se proširio na unutarnji dio kuhinje i dr. prostorije objekta.
           
Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Mursko Središće.
           
Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektorice zaštite od požara utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed prijenosa topline s roštilja na okolni prostor te pritom zapaljenja gorivih tvari.
           
Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnih zahtjeva oštećenih trgovačkih društava iz Čakovca i Dekanovca.
 
2) Požar u reciklažnom dvorištu u Pušćinama 
           
Također, u nedjelju, 20. kolovoza oko 16:20 sati u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, došlo je do požara u krugu reciklažnog dvorišta poduzeća iz Pleškovca.
           
Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.
           
U požaru je izgorjelo razno smeće, radni stroj za sjeckanje otpada, bager, dok je djelomično požarom zahvaćen i parkirani kamion, vlasništvo trgovačkog društva iz Jelisavca (Osječko-baranjska županija). 
           
Mjesto događaja osiguravaju policijski službenici i pripadnici lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva, dok će se očevid obaviti tijekom današnjeg (21. kolovoza) prijepodneva.
 

Priopćenja