Tijekom sljedećeg tjedan pojačani nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Aktivnosti iz najavljene akcije usklađene su s akcijama Europske unije za 2023. godinu, a sukladno navedenom terminu provode se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 11. do 17. prosinca 2023. godine policijski službenici svih policijskih postaje na području Policijske uprave međimurske pojačano će provoditi nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola i/ili droga u cestovnom prometu. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2023. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
 
Ujedno, u noći sa subote na nedjelju (16./17. prosinca 2023.) od 18 do 2 sata provest će se aktivnosti iz ciljane akciju "Alkohol i droga".
 
Aktivnosti policije bit će prvenstveno usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.


 

Najave | Promet i vozila