Tijekom vikenda evidentirana jedna teška krađa i četiri krađe

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Iz obiteljskih kuća u Strahonincu i Železnoj Gori ukraden novac

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, za 29. i 30. travnja i 1. svibnja 2022. godine, evidentirana je jedna teška krađa i četiri krađe. Materijalna šteta se kod tri krađe procjenjuje na više od 1.000 kuna, dok se kod jedne krađe procjenjuje na manje od 1.000 kuna.
 
Izdvajamo krađe novca iz obiteljskih kuća u Strahonincu i Železnoj Gori:
 
1) Između 27. i 29. travnja 2022. godine u Strahonincu, nepoznati je počinitelj iz jedne od prostorija obiteljske kuće ukrao strani i domaći novac.Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.
 
2) U petak, 29. travnja 2022. godine u Železnoj Gori, nepoznati je počinitelj iz otključane kuće, u jednoj od prostorija ukrao domaći novac.
Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.
 
Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Podsjećamo građane na mjere samozaštite na koje trebaju obratiti pažnju kako ne bi postali žrtve ovih vrsta kaznenih djela:
  • uvijek zaključavajte ulazna vrata kuće i druge popratne objekte, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i u kratkom vremenu odnose novac, te druge vrijedne predmete,
  • ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično, lopovi znaju da ondje treba tražiti,
  • nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka,
  • u stanove se najčešće provaljuje kroz ulazna vrata, pa se osigurajte dobrom bravom i čvrstim zasunom za djelomično otvaranje vrata,
  • na obiteljskim kućama česte su mete lopova prozori, velike staklene površine na vratima i slično, pa ugradite dodatnu zaštitu,
  • postavite vanjsko osvjetljenje jer lopovi vole mrak. Možete odabrati rasvjetu tokom cijele noći koja se automatski pali u sumrak, svjetiljke sa senzorom za kretanje ili osvjetljenje upravljano s automatskim vremenskim prekidačem.

Prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite odmah nazovite policiju na broj 192.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon