Tijekom vikenda evidentirano sedam prometnih nesreća

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Prometna policija - kontrola.jpg

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, dok će se za jednu prometnu nesreću kvalifikacija ozljeda i događaja utvrditi naknadno.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
- nepropisna i neprilagođena brzina - jedna prometna nesreća,
- vožnja na nepropisnoj udaljenosti - dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - četiri prometne nesreće.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,15 g/kg utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u petak, 15. travnja 2022. godine oko 15,35 sati na kolniku državne ceste između Svetog Križa i Preloga.

Naime, 44-godišnjak se vozilom nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24-godišnja vozačica. U izbjegavanju direktnog udara vozačica je prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je u nastavku kretanja udarila u osobni automobil francuskih nacionalnih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji državljanin Republike Francuske. U nastavku kretanja vozilo kojim je upravljao 44-godišnji vozač sišlo je izvan kolnika gdje je prednjim dijelom udarilo u cestovni jarak.

Nakon prometne nesreće 44-godišni vozač je uhićen i zadržan do prestanka djelovanja alkohola, dok je protiv njega pokrenut prekršajni postupak.

Naknadno, u Županijskoj bolnici Čakovec, liječničku pomoć zatražili su 24-godišnja vozačica osobnog automobila i 26-godišnji putnik iz njezinog vozila, te je utvrđeno da su oboje lakše ozlijeđeni.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila