Tragičan ishod prometne nesreće u Čakovcu

  • Slika /2023/Prometna nesreća Čakovec 23092023/DSC_0133.JPG
  • Slika

Upozoravamo sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti te da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila

Foto: PU međimurska

U subotu, 23. rujna oko 23 sata u Čakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 55-godišnji vozač.
             
Osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, 55-godišnji vozač kretao se Sajmišnom ulicom iz smjera Pribislavca u smjeru Čakovca. Pritom brzinu nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć) i atmosferskim prilikama (kiša). Uslijed opisane situacije izgubio je nadzor nad upravljanjem te izletio automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim podvozjem udario u rubni kamen biciklističko-pješačke staze, a u nastavku kretanja i u metalnu zaštitnu ogradu podvožnjaka. Nažalost, vozač je preminuo na mjestu događaja.
           
U izvlačenje preminulog vozača iz automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec. Ujedno, tijekom očevida utvrđeno je kako vozač tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.
           
Od 23:16 do 1:43 sati zbog obavljanja očevida dio Sajmišne ulice bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.
           
O događaju je izviještena zamjenica općinske državne odvjetnice koja je naložila obavljanje sudske obdukcije te je tijelo premilog prevezeno na Odjel patologije čakovečke bolnice.
 

Priopćenja | Promet i vozila