Trovanje

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/hitna-pomoc.jpg

U utorak 25. prosinca u 18,52 sati Policijska uprava međimurska primila je obavijest Hitne medicinske pomoći Čakovec da su zaprimili više osoba kod kojih su utvrđeni simptomi trovanja plinom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je istog dana u poslijepodnevnim satima u obiteljskoj kući u Pribislavcu u ulici Bana Josipa Jelačića došlo do trovanja više osoba ugljičnim monoksidom Na mjesto događaja   

Foto: Ilustracija

U utorak 25. prosinca u 18,52 sati Policijska uprava međimurska primila je obavijest Hitne medicinske pomoći Čakovec da su zaprimili više osoba kod kojih su utvrđeni simptomi trovanja plinom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je istog dana u poslijepodnevnim satima u obiteljskoj kući u Pribislavcu u ulici Bana Josipa Jelačića došlo do trovanja više osoba ugljičnim monoksidom Na mjesto događaja izašli su djelatnici „Međimurje plina“ koji su zatvorili dovod plina, te ovlašteni dimnjačar koji je mjerenjem utvrdio nedopuštenu koncentraciju ugljičnog monoksida u kući.

Kod svih osoba utvrđeno je da su zadobile lake tjelesne ozljede.

Okolnosti pod kojima je došlo do trovanja se utvrđuju.

Ovaj događaj povod je da građane ponovo upozorimo da vode brigu o plinskim i dimovodnim instalacijama u kući, i da ih redovito kontroliraju, te da se kod svake sumnje na moguću prisutnost povećane koncentracije plina u kući obavezno obrate nadležnim službama i slijede njihove daljnje upute.



Stranica