U centru Čakovca provedene aktivnosti iz preventivne akcije "Zajedno"

  • Slika /2022/Prevencija PP Čakovec 18102022/Prevencija ČK 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Trgovanje ljudima jedan od gorućih problema današnjice, neprocjenjiva povreda ljudskih prava i jedan od najgorih zločina našeg doba poznat pod nazivom "moderno ropstvo"

Foto: PU međimurska

Krajem 2014. godine na nacionalnoj razini započelo se s provođenjem preventivne akcije "Zajedno", koja je usmjerena na sprječavanje trgovanja ljudima.

Trgovanje ljudima jedan od gorućih problema današnjice, neprocjenjiva povreda ljudskih prava i jedan od najgorih zločina našeg doba poznat pod nazivom "moderno ropstvo". Pravilna, ciljana edukacija, senzibilizacija i sustavna prevencija najvažniji su i najučinkovitiji instrumenti u rješavanju ovog problema.
 
Upravo s tim ciljem u četvrtak, 18. listopada od 9 do 11 sati na čakovečkom Trgu Republike, policijske službenice Policijske postaje Čakovec, provele su preventivne aktivnosti iz akcije "Zajedno". Na informativnom punktu građani su se upoznali s opasnostima vezanim uz trgovanje ljudima te su tom prilikom popunjavali informativne upitnike. Ujedno, svim posjetiteljima policijskog punkta podijeljeni su informativni letci te razni promidžbeni materijali.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica