U eksploziji peći za centralno grijanje ozlijeđen 84-godišnjak

  • Slika DANIJELA%20TURK%202019/Eksplozija%20pe%C4%87i%202.JPG
  • Slika

Očevidom je na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva, utvrđeno kako je uzrok eksplozije stvaranje povišenog tlaka u peći na kruta goriva za centralno grijanje zbog zatvorenih polaznih i dolaznih ventila na sistemu za grijanje

Foto: PU međimurska

Jučer, 16. veljače 2021. godine nešto prije 11 sati u Donjem Mihaljevcu, Ulici Andrije Habuša, u kuhinji obiteljske kuće eksplodirala je peć na kruta goriva za centralno grijanje. Uslijed siline udarnog vala oštećeni su vanjski zidovi i strop kuće, dok je peć za centralno grijanje izbačena iz prostorije kuhinje. Visina nastale materijalne štete utvrdit će se naknadno.
           
U trenutku eksplozije 84-godišnji vlasnik kuće nalazio se u prostoriji kuhinje te je uslijed siline eksplozije izbačen na dvorište, pri čemu je ozlijeđen.
           
Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u događaju lakše ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.
           
Očevidom je na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva, utvrđeno kako je uzrok eksplozije stvaranje povišenog tlaka u peći na kruta goriva za centralno grijanje zbog zatvorenih polaznih i dolaznih ventila na sistemu za grijanje.
           
O događaju izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

Priopćenja