U Gospodarskoj školi Čakovec održano predavanje na temu vršnjačkog nasilja i sigurnosti na internetu

  • Slika /2024/Gospodarska škola Čakovec 15042024/gospodarska škola 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Cilj ovakvih i sličnih predavanja je stvaranje te razvijanje pozitivnih odnosa među vršnjacima te prevencija vršnjačkih sukoba

Foto: PU međimurska
 
U ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine u  Gospodarskoj školi Čakovec policijski službenici Policijske postaje Čakovec održali su edukativno predavanje na temu vršnjačkog nasilja i sigurnosti interneta uz predstavljanje preventivne kampanje „Web heroj“.
 
Edukativna predavanja održana su u prostorijama Gospodarske škole za učenike prvih razreda koji su se nakon predavanja upoznali s radom Mobilnog preventivnog centra policije.
 
Tijekom predavanja učenici su upoznati s oblicima i obilježjima vršnjačkog nasilja, a posebice elektroničkog nasilja (nasilje putem mobitela, interneta, društvenih mreža - CYBERBULLYING). Pritom im je objašnjeno kako i kada mladenačka zabava i šala prelazi u vršnjačko nasilje, a kada može doći i do počinjenja kaznenog djela. Vezano za elektroničko nasilje napomenuto im je da za ponašanje na društvenim mrežama vrijede ista pravila kao i u stvarnom svijetu.
 
Cilj ovakvih i sličnih predavanja je stvaranje te razvijanje pozitivnih odnosa među vršnjacima te prevencija vršnjačkih sukoba.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica