U jednom danu tri teže prometne nesreće

  • Slika /FOTOGRAFIJE_shk/19122019/18122019%20PN%20%C4%8Cakovec.JPG
  • Slika
  • Slika

U srijedu, 18. prosinca oko 7 sati i 40 minuta u Pleškovcu, vozač osobnog automobila čakovečkih probnih registarskih oznaka, 24-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu...

Foto: PU međimurska
 
U srijedu, 18. prosinca oko 7 sati i 40 minuta u Pleškovcu, vozač osobnog automobila čakovečkih probnih registarskih oznaka, 24-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu, krećući se iz smjera juga u smjeru sjevera, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama (zavoj, uzdužni cestovni nagib) te stanju ceste (kolnik mokar).
Zbog toga je izlaskom iz zavoja, na ravnom dijelu ceste i nagibu ceste, izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom i u zanošenju istim prešao djelomično na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, a u povratku na desnu prometnu traku, u zanošenju sišao na uzdignuti nogostup, gdje je automobilom udario u tijelo pješakinje 46-godišnjakinje sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu, koja se kretala nogostupom u istom smjeru, dok je u krvi imala prisutno 1.02 g/kg alkohola.
Nakon udara došlo je do pada pješakinje te slijetanja osobnog automobila na travnatu površinu.
Vozilom hitne pomoći pješakinja je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržana na liječenju.
Osobni automobil je podvrgnut izvanrednom tehničkom pregledu, gdje je utvrđeno da je tehnički neispravan.
Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.
 
            
 
Nadalje, oko 17 sati i 20 minuta u Nedelišću na raskrižju Trnavske ulice i Ulice maršala Tita dogodila se prometna nesreća, gdje je vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 56-godišnjakinja sa šireg područja općine Nedelišće, krećući se kolnikom Trnavske ulice iz smjera sjevera u smjeru juga, dolaskom do raskrižja s Ulicom maršala Tita, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla u raskrižje, skrećući ulijevo, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.
Zbog toga je automobilom udarila u moped čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je kolnikom Ulice maršala Tita iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada upravljao 22-godišnjak s područja općine Nedelišće. Nakon udara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača na kolnik.
U prometnoj nesreći vozač mopeda je zadobio lake tjelesne ozljede, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.
Za vrijeme vožnje mopedom vozač je imao uredno pričvršćenu kacigu.
Vozačica će biti prekršajno sankcionirana.
 
              
 
Nešto kasnije, malo iza 18 sati u Čakovcu na kolniku Zrinsko-frankopanske ulice,  dogodila se prometna nesreća, gdje je vozačica bicikla 31-godišnjakinja s područja grada Čakovca, prevozeći na stražnjem dijelu bicikla u sjedalici dijete, upravljajući noću, a da nije bila označena reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, obavljala  uključivanje u promet s dijela koji fizički razdvaja dva kolnička traka na južnu kolničku traku Zrinsko-frankopanske ulice, iz smjera sjevera u smjeru juga, a da nije propustila sva vozila koja se kreću prometnom površinom na koju se uključuje.
Zbog toga je u bicikl, udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je južnom prometnom trakom, južne kolničke trake Zrinsko-frankopanske ulice iz smjera zapada u smjeru istoka upravljao 34-godišnjak s područja općine Nedelišće. Uslijed udara bicikl se prevrnuo, a vozačica bicikla je pala na automobil, a potom na kolnik, dok je putnik dijete ispala iz sjedalice na kolnik.
U prometnoj nesreći vozačica bicikla zadobila je tešku tjelesnu ozljedu, dok dijete, srećom nije ozlijeđeno, a na vozilima je nastala materijalna šteta.
O događaju će se podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku i obavijest o počinjenim prekršajima.

Stranica