U Obiteljskom romskom centru u Kuršancu obilježen Međunarodni dana borbe protiv zlouporabe droga

  • Slika 2019/Marina%20MH.-Kursanec%2026062019/IMG_7106.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Mnogobrojni volonteri kroz igru i kretanje predstavili su razne aktivnosti koje doprinose pravilnom rastu i razvoju najmlađih uzrasta

Foto: PU međimurska

Generalna skupština Ujedinjenih naroda, sada već davne 1987. godine, proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći sveukupnu javnost upozoriti na taj gorući problem, a sve s ciljem jačanja svih struktura i institucija koje doprinose smanjenju zlouporabe droga i time grade buduće društvo kao društvo bez droga.
 
Jučer (26. lipnja 2019.), tijekom prijepodnevnih sati u Obiteljskom romskom centru u Kuršancu održana je preventivna akcija u suradnji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Školskih preventivnih programa, Dječjeg vrtića "Pirgo“, Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca i Policijske uprave međimurske, kojom je obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.
 
Pošto je sve preventivne aktivnosti poželjno i važno provoditi od najranije životne dobi, kroz nacionalni projekt Zavoda za javno zdravstvo pod nazivom "Živjeti zdravo“, održala se ova preventivna akcija. Mnogobrojni volonteri u parku za djecu uključenu u rad Dječjeg vrtića "Pirgo“, kroz igru i kretanje predstavili su razne aktivnosti koje doprinose pravilnom rastu i razvoju najmlađih uzrasta.
 
Za sve ostale posjetitelje pripremljeni su edukativni materijali, a omogućen im je i izravni kontakt sa stručnjacima koji se bave prevencijom kažnjivih ponašanja vezano na zlouporabu droga, odnosno stručnjacima koji se bave tretmanom problema ovisnosti.
 
Poznato je da je uz rad s ovisnicima i njihovo liječenje, neizostavni dio borbe protiv zlouporabe droga, edukativni preventivni rad s mladima, njihovim roditeljima i cjelokupnom javnošću na usvajanju znanja o štetnosti sredstava ovisnosti i usvajanja zdravih stilova života. Svakako, uz nacionalni preventivni projekt Ministarstva unutarnjih poslova, “Zdrav za 5”, kojeg Policijska uprava međimurska u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije provodi već dugi niz godina, i ova akcija zasigurno će u preventivnom smislu doprinijeti suzbijanju zlouporabe droga.
 
Preventivnu akciju između ostalih svojom prisutnošću podržala i zamjenica župana Međimurske županije, Sandra Herman, ali ovom prilikom, u ulozi predsjednice Povjerenstva  za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije.
 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje