U Orehovici provedene preventivne aktivnosti usmjerene na suzbijanje konzumacije alkoholnih pića na javnim površinama

  • Slika 2021/PREVENCIJA%20PP%20%C4%8CAKOVEC%2025032021/Prevencija%20Orehovica%202.jpg
  • Slika

Ovakve i slične akcije prvenstveno su usmjerene na preventivno djelovanje policije, odnosno na edukaciju i pružanje savjeta svim žiteljima naše Županije o štetnim posljedicama konzumacije alkoholnih pića

Foto: PU međimurska

Jučer, 25. ožujka 2021. godine u Orehovici u ranim poslijepodnevnim satima preventivci iz Policijske postaje Čakovec, uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, proveli su preventivnu akciju usmjerenu na upoznavanje javnosti s opasnostima konzumacije alkohola. Ujedno, građanima su prezentirane odredbe općinske Odluke o zabrani o konzumacije alkohola na javnim mjestima.

Svi gradovi na području Međimurske županije, kao i neke općine donijele su propise, točnije Odluke temeljem kojih je zabranjena konzumacija alkohola na javnim površinama. Tako je i Općina Orehovica donijela takvu Odluku. Za utvrđivanje prekršaja konzumacije alkoholnih pića na javnim površinama na području Općine Orehovica, zaduženi su komunalni redari. Kada se osoba zatekne u zabranjenoj konzumaciji alkohola, može se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna. Ako policijski službenici zateknu osobu/osobe u počinjenju opisanih prekršaja o tome će obavijestiti komunalno redarstvo Općine Orehovica.  

Tijekom provođenja spomenutih aktivnosti čakovečki preventivci žiteljima Orehovice i okolnih mjesta podijelili su preventivne letke i brošure. Svim posjetiteljima informativnog punkta skrenuta je posebna pažnja na socijalne, zdravstvene i sigurnosne aspekte prekomjerne konzumacije alkoholnih pića (razna devijantna i nerijetko nezakonita ponašanja).

Policijski službenici Policijske uprave međimurske i dalje će provoditi ovakve i slične preventivne akcije. Želja nam je da se preventivnim djelovanjem, prvenstveno edukacijom i savjetima svim žiteljima naše Županije skrene pozornost na štetne posljedice konzumacije alkoholnih pića.

Ujedno, u suradnji s državnim inspektoratom i komunalnim redarstvom te samostalno, provodit će se i ciljane represivne akcije na lokacijama za koje se utvrdi da se spomenute Odluke gradova i općina, učestalo krše. Represivne aktivnosti policije, prvenstveno će biti usmjerene na utvrđivanje i procesuiranje svih oblika kažnjivih radnji na štetu ili u svezi s maloljetnicima, kao što su zabrana prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama te sprječavanju svih štetnih i nedozvoljenih ponašanja maloljetnika, odnosno konzumacije alkohola svih dobnih skupina na javnim površinama.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica