U Palovcu provedene preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

  • Slika /2023/PREVENCIJA PPRP ČK 06122023/DSC_0006.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt kojem su pristupili mnogobrojni sudionici u cestovnom prometu, ponajviše pješaci i biciklisti

Foto: PU međimurska

Jučer, 6. prosinca od 11:30 do 13 sati u Palovcu, Glavnoj ulici, preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu.

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt kojem su pristupili mnogobrojni sudionici u cestovnom prometu, ponajviše pješaci i biciklisti.

Svim posjetiteljima punkta skrenuta je pažnja na sigurno i pravilno kretanje prometnicama, kao i na potencijalne opasnosti koje vrebaju pješake i bicikliste prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu. Ujedno, vozačima motornih vozila skrenuta je pažnja na tzv. „četiri ubojice u prometu“ (vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela).

Policijske službenice tijekom razgovora s posjetiteljima podijelile su promotivne materijale pribavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije (reflektirajuće trakice, privjesci) te prigodne informativno-edukativne letke.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila