U petak na području PP Mursko Središće provest će se akcija "Četiri ubojice u prometu"

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_2961.JPG

Akcija će se provesti na području Policijske postaje Mursko Središće od 10 do 22 sata

Foto: Ilustracija

U petak, 25. studenoga 2022. godine od 10 do 22 sata na području Policijske postaje Mursko Središće provest će se aktivnosti iz akcije "Četiri ubojice u prometu".
           
Aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom te nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje.
           
Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svako grubo kršenje prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.
           
Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o opasnostima korištenja mobitela u vožnji, upravljanja motornim vozilima nepropisnom brzinom i pod utjecajem alkohola te nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Ova akcija osim represivnog, ima i preventivni karaktera, jer će policijski službenici svim kontroliranih vozačima uputiti korisne savjete i preporuke s ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu. 

 

Najave | Promet i vozila