U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani dragovoljno predali oružje i streljivo

  • Slika 2021/AKCIJA%20MANJE%20ORU%C5%BDJA%20MANJE%20TRAGEDIJA%2027022021/DSCF3426.JPG
  • Slika
  • Slika

Na informativnim punktovima građani su preloškim i čakovečkim preventivcima dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške, tri spremnika za automatsku pušku, pištolj i zračnu pušku

Foto: PU međimurska

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.  
           
Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija".
           
Tako su prošlog petka i subote (26. i 27. veljače 2021.), policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.
           
Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. "kalašnjikov"), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.
           
Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.
           
Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon