U Policijsku upravu međimursku stigli budući policijski službenici

  • Slika /2023/Vježbenici 04072023/IMG_6575.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dobrodošlicu pristiglim kolegicama i kolegama zaželjeli su načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber te rukovoditelji Policijskih postaja Čakovec i Mursko Središće

Foto: PU međimurska

Početkom ovog mjeseca u Policijsku upravu međimursku stiglo je osam budućih policijskih službenica i policijskih službenika te jedna policijska službenica koja je donedavno radila u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Pet djevojaka i dva mladića tijekom ljeta obavit će stručnu praksu u sklopu Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Raspoređeni su u Policijske postaje Čakovec i Mursko Središće, gdje će se prvenstveno upoznati s poslovima temeljne policije, ali će tijekom prakse obići i ostale ustrojstvene jedinice Policijske uprave međimurske.
           
Ujedno, nakon završenog 4. razreda Policijske škole "Josip Jović", radni odnos u Policijskoj upravi međimurskoj, Policijskoj postaji Čakovec zasnovao je policijski službenik - vježbenik. U narednih šest mjeseci proći će mentorski program obuke, nakon čega će pristupiti polaganju državnog stručnog ispita.
           
Također, iz Policijske uprave zagrebačke u rodni kraj vratila se policijska službenica koja je od 2020. godine policijske poslove obavljala u IV. Policijskoj postaji Zagreb (Maksimir). Od početka srpnja premještena je u Policijsku postaju Čakovec, na radno mjesto policijske službenice.
           
Mlade kolege srdačno su dočekali te im zaželjeli dobrodošlicu načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber te rukovoditelji Policijskih postaja Čakovec i Mursko Središće. U svojim obraćanjima načelnik Sokač i savjetnik ministra unutarnjih poslova, čestitali su im na uspješno završenom školovanju te im zaželi sve najbolje u budućem radu, uputivši ih da poslove obavljaju savjesno i profesionalno te da čuvaju dignitet službe svojim profesionalnim radom i uljudnim ponašanjem.

Podsjećamo kako su još uvijek aktualna dva natječaja Ministarstva unutarnjih poslova. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima, koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.
           
U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja te nastavka školovanja.
           
Više informacija saznajte na društvenim mrežama Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'' (Facebook, Instagram i TikTok).
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica