U prometnoj nesreći nedaleko Čakovca smrtno stradala 41-godišnja vozačica osobnog automobila

Slika DANIJELA%20TURK%202019/PN%20D3.JPG

Protiv 34-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: PU međimnurska

Kako smo jučer (20. studenoga 2020.) izvijestili, oko 5 sati i 20 minuta na kolniku državne ceste broj 3, na relaciji između Štefanca i Čakovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost smrtno stradala 41-godišnja vozačica osobnog automobila.
  
Upravljajući Volkswagen Passatom  zagrebačkih registarskih oznaka, kolnikom državne ceste,34-godišnji vozač nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je na ravnom dijelu prometnice prešao na prometnu traku namijenjenu za prometu vozila iz suprotnog smjera, gdje se frontalno sudario sa Chevrolet Sparkom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 41-godišnja vozačica. Uslijed siline sudara Chevrolet je odbačen izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u prednji dio Citroena C4, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je neposredno prije u namjeri izbjegavanja sudara, sišao izvan kolnika 26-godišnji vozač. 

Liječnik pristigle ekipe hitne medicinske pomoći na mjestu događaja  utvrdio je smrt 41-godišnje vozačice. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 34-godišnji vozač Passata prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Očevid na mjestu događaja prometne nesreće uz stručnu pomoć sudskog vještaka za promet te ekipe za očevid Postaje prometne policije Čakovec obavio je nadležni državni odvjetnik.

Tijelo preminule 41-godišnje vozačice prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se tijekom današnjeg prijepodneva (21. studenoga 2020.) prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika obaviti obdukcija.

U razdoblju od 6 sati i 10 minuta do 9 sati i 40 minuta tijekom obavljanja očevida za sav promet bila je zatvorena spomenuta dionica državne ceste, koji se odvijao obilaznim pravcima.

Protiv 34-godišnjeg vozača s područja grada Zagreba zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Preminula 41-godišnja vozačica osobnog automobila osma je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila