U prometnoj nesreći ozlijeđena 37-godišnja biciklistica

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

Biciklisti kolnik mogu prijeći na biciklu jedino na obilježenom biciklističkom prijelazu, uz uvjet da se prethodno uvjere je li to sigurno, dok se biciklom nikada ne smiju voziti preko obilježenog pješačkog prijelaza

Foto: Ilustracija

Jučer, 19. rujna oko 7:30 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 37-godišnja biciklistica.
             
Vozačica bicikla, rođena 1986. godine kretala se pješačkom stazom te dolaskom do Vukovarske ulice, kod obilježenog pješačkog prijelaza nije propustila sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Uslijed opisane situacije u stražnji kotač bicikla udario je prednjim bočnim dijelom osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Vukovarske ulice, upravljala 38-godišnjakinja. Uslijed udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada biciklistice uz rub kolnika.
           
Ozlijeđena biciklistica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je joj je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.
           
Zbog obavljanja očevida od 7:46 do 8:32 sati Vukovarska ulica od raskrižja sa Zrinsko-frankopanskom ulicom do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora, bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama.

Ova prometna nesreća svako je dobar povod da upozorimo sve bicikliste kako obilježeni pješački prijelaz moraju prelaziti, isključivo kao pješaci te pritom gurati bicikl. Biciklisti kolnik mogu prijeći na biciklu jedino na obilježenom biciklističkom prijelazu (označava se na kolniku s dva reda usporednih kvadrata bijele boje), uz uvjet da se prethodno uvjere je li to sigurno.

Ujedno, upozoravamo kako biciklistima nije dozvoljeno kretati se nogostupom jer je to površina namijenjena isključivo za kretanje pješaka, osim ako prometnim znakom nije drugačije određeno.
 

Priopćenja | Promet i vozila