U PU međimurskoj održana jednodnevna andragoška radionica

  • Slika /2022/ANDRAGOŠKA RADIONICA/IMG_3660.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na radionici je sudjelovalo 14 policijskih službenika Policijske uprave međimurske, predavači programa specijalizacije, osposobljavanja, usavršavanja i policijskog treninga policijskih službenika

Foto: PU međimurska
           
Danas, 31. ožujka 2022. godine u prostorijama Policijske uprave međimurske, u organizaciji Policijske akademije, Policijske uprave međimurske i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održana je jednodnevna andragoška radionica, s ciljem da se osigura pristup novim trendovima učenja i poučavanja kojima predavači mogu podići kvalitetu svoje nastave.

Na radionici je sudjelovalo 14 policijskih službenika Policijske uprave međimurske, predavači programa specijalizacije, osposobljavanja, usavršavanja i policijskog treninga policijskih službenika koji su ovom prilikom proširili svoja znanja i vještine u planiranju nastave prema ishodima učenja i aktivnim metodama učenja. Osmišljene su kao nadogradnja minimalnih pedagoških kompetencija koje su predavači stekli bilo Pedagoško-instruktivnim seminarima u organizaciji Policijske akademije bilo nekim drugim vidom pedagoškog osposobljavanja. Riječ je o jednoj od planiranih 20 radionica koje će tijekom 2022. biti održane po policijskim upravama, u svakoj po jedna.

Sadržajno, radionica je sadržajno bila usredotočena na praktične, primjenjive vještine predavača, a vodili su je iskusni predavači doc.dr.sc. Goran Lapat s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Goran Sirovatka s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, dugogodišnji suradnici ASOO-a u provedbi radionica za predavače ustanova za obrazovanje odraslih. Polaznici su se tako mogli podsjetiti svojih andragoških znanja te ih proširiti novim spoznajama vezanim za planiranje i realizaciju nastave usmjerene prema polazniku. Također su imali prigodu primijeniti znanje i vještine u brojnim zadacima te na zabavan i interaktivan način osvijestiti prednosti aktivnih nastavnih metoda te rada u paru ili skupini.

Radionicu su otvorili voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju Ivana Herceg i policijski službenik za stručno usavršavanje policije Policijske uprave međimurske Miljenko Krušelj te organizatorica radionice Ksenija Vujčić, pozdravivši predavače i polaznike.

Ovom radionicom policijskim službenicima, predavačima iz Policijske uprave međimurske omogućeno je osvježavanje i proširivanje andragoških znanja, s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete programa cjeloživotnog obrazovanja policijskih službenika.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica